Vrnjačka banja – oaza mira

503 0

Vrnjačka banja je jedna od najlepših destinacija naše zemlje i idealna je za beg od svakodnevnih obaveza. Nalazi se u centralnoj Srbiji, na obroncima planine Goč i u dolinama Vrnjačke i Lipovačke reke.
Vrnjačka Banja raspolaže sa sedam mineralnih izvora čija su imena Topla voda, Snežnik, Borjak, Slatina, Beli izvor, Jezero i Vrnjačko vrelo. Topla voda, Snežnik, Slatina i Jezero se koriste za primenu banjske, balneološke terapije. Najstarija i najpoznatija voda u ovoj banji je Topla voda. Nalazi se u samom centru. Ovde se nalazi i centar za lečenje i rehabilitaciju Specijalna bolnica MERKUR.
Vrnjačka banja je poznata po Mostu ljubavi. I to je jedna od glavnih atrakcija. Na katancima se ispisuje sopstveno ime i ime voljene osobe, datum i poruka, katanci se zaključavaju za ogradu mosta, a ključići bacaju u potok. U blizini se nalazi Japanski vrt, koji predstavlja oazu mira i tišine.

Foto: Privatna arhiva, Most ljubavi

U samom centru se nalazi i maskota banje – vrabac Gočko. On je nezaobilazno mesto za predah tokom šetnje. Ako nemate sliku pored vrapca, kao da niste ni bili u Banji.
Ukoliko ste u julu u Vrnjačkoj banji, možete prisustvovati Vrnjačkom karnevalu, koji je pored Guče i Exita najveća turistička manifestacija u Srbiji. U avgustu se održava Love fest.
U blizini Banje nalazi se planina Goč. Ukoliko ste u mogućnosti, posetite planinu. Nećete se pokajati. Takođe, možete se uputiti i do manastira Žiče i Ljubostinje. Do ovih mesta se svakodnevno ogranizuju izleti. Cena izleta je od 500 do 1500din.

Foto: Privatna arhiva, jezero Selište

Što se tiče smeštaja, može se naći od 500din pa do preko 3000din. Zavisi da li tražite samo sobu ili apartman. Hrana je, takođe, pristupačna. Preporučujem Restoran i fast food „Dobra klopa„, kao i restoran „Snežnik“.

Vrnjačka banja je mesto kome bih svima preporučila. Lepotu Vrnjačke banje nije moguće dočarati rečima, čak nije ni moguće ni preneti tu lepotu pomoću fotografija. Treba je posetiti i uveriti se u sve to.

 

KONTAKT

Media Tim
Save Kovačevića 5,
34000 Kragujevac
+381 69 5351 005
info@mediatim.rs

PIŠITE NAM

GDE SE NALAZIMO?