Završena stručna praksa u ,,Dunav osiguranju“ i ,,Milenijumu“

1935 0

Studеnti Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, danas su završili stručnu praksu u Dunav osiguranju i Milenijumu.

Između Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i kompanije „DUNAV OSIGURANJE“ potpisan je Ugovor o poslovnoj saradnji za obavljanje stručne prakse, i to za period trajanja školske 2016/2017. i školske 2017/2018. godine.

Školske 2016/2017. godine na Ekonomskom fakultetu je uveden novi nastavni predmet ,,Osiguranje“, a na inicijativu predmetnog profesora Zlate Đurić iste godine je studentima omogućena stručna praksa. Praksa je bila dostupna svim studentima treće godine, koji su slušali predmet ,,Osiguranje“, sa smerova Finansije, berze i bankarstvo i Računovodstvo i poslovne finansije. Kako bi sadržaj novog predmeta bio kvalitetniji, u njegovom realizovanju profesorka Zlata Đurić imala je podršku i pomoć od gore navedenih osiguravajućih društava.

Program prakse u trajanju od četiri nedelje omogućio je studentima da se upoznaju sa svim segmentima osiguranja. Tokom prve dve nedelje, studenti su se upoznali sa procedurama, dokumentima, uslovima i tarifama prodaje osiguranja. Rad u prodaji i saradnja sa agentima studentima je obezbedio da vide kako to izgleda i na terenu. Jedne nedelje studenti su istraživali zadovoljstvo korisnika usluge osiguranja. Na kraju je sledilo upoznavanje i rad na administrativnim poslovima, na poslovima procene i likvidacije šteta, i na finansijsko računovodstvenim poslovima u osiguranju.

Cilј ove prakse je priprema studenata za posao u osiguravajućim društvima, bankama i ovlašćenim zastupnicima i posrednicima za prodaju osiguranja.

Studentkinja Katarina Bošković koja je praksu imala u Milenijumu, rekla je: ,,Praksa nam je donela pre svega novo iskustvo. Videli smo sa čim ćemo se suočiti ukoliko odaberemo da se bavimo ovim poslom. Naučili smo mnogo iz oblasti osiguranja i zadovoljni smo.“ Jelena Janićijević (Dunav osiguranje) kaže da joj je ovo prva stručna praksa. Naglašava da joj je praksa razbila predrasude o nekim poslovnim funkcijama. Prodaju, štete i finansije ističe kao zanimljivim ali i ključnim sektorima u osiguranju. Sledeću generaciju studenata savetuje da iskoriste praksu kao način da nauče nešto novo a ne samo da bi preuzeli sertifikat.

Zainteresovanim studentima stručna praksa je omogućila da upoznaju poslove iz sledećih oblasti: osiguranje, finansije, ljudski resursi, naknada štete, informatika i kancelarijsko poslovanje.

Nakon realizovane stručne prakse, studentima će biti uručeni sertifikati.

KONTAKT

Media Tim
Save Kovačevića 5,
34000 Kragujevac
+381 69 5351 005
info@mediatim.rs

PIŠITE NAM

GDE SE NALAZIMO?